/ Cold Hand Winery

Cold Hand Winery

Malus Danica: Dansk æblevin - Cold Hand Winery
 

Cold Hand Winery laver frugtvin i verdensklasse

Vinene er simpelt hen så gode, at de fuldt ud kan måle sig med druevine. De har vundet utallige priser, også i udlandet, og de afspejler en særlig dansk smagsprofil, der gør sig godt i det nordiske køkken. Der er gjort et stort arbejde ud af at skabe vine med afbalanceret smag, når det kommer til sødme, syre og tanniner, akkurat som i druevin. Glem alt om alt for søde frugtvine!

Alle vinene bærer navne på latin. Malus betyder æble.

Æblevin: Kryokoncentreret saft giver intens sødme og syre.

Cold hand Winery har udviklet deres egne metoder til at skabe frugtvine i verdensklasse. Æblevinene er fremstillet ud fra et kryokoncentreret ekstrakt. Kryokoncentration består i at fryse den friskpressede æblemost ned, hvorpå den tøs langsomt op ved omkring 0°C.

Hos Walter anbefaler:

  • Malus Danica: Vin fremstillet af danske æblesorter ved kryokoncentration og koldgæring i 15 måneder. Smagen af de bedste danske æblesorter plukket når de er på toppen og koncentreret af kulden. En ægte smag af Norden! 12% Alkohol.
  • Malus X feminam: Sødlig æblevin med 19% alkohol og afbalanceret syrlighed. Fremstillet af kryokoncentreret æblemost presset af skønne danske æbler. Vinen har smagsnuancer af honning og karamel og er velegnet som dessertvin. Den er dog også spændende i kombination med kraftige fedmefulde råvarer som and - Ligesom når man traditionelt serverer sødlige vine til foie gras.
Vinter - En outcider - Cider fra Cold Hand Winery, Malus X Masculine: Denne æblevin med 40% alkohol er intet mindre end en pendant til cognac lavet på den bedste kryokoncentrerede danske æblemost. Hvor Malus X feminam er tiltænkt et kvindeligt publikum er Masculine en rigtig
herredrik, som dog med sine karamelagtige æblesmag og cognactoner appelerer til feinschmeckere af begge køn.
  • Vinter - En outcider: En frisk flaskegæret cider, der har nydt godt af det omskiftelige danske vintervejr, og har fået skiftevis frost og tø udenfor. Vinter
    er derfor en helt særlig cider, der med sine 8% alkohol er en frisk, sødmefuld og tanninholdig oplevelse.

Rabarber, solbær, kirsebær... Dejlige danske frugter, der passer fortrinligt til det nordiske køkken.

De øvrige frugtvine er skabt med metoder hentet fra klassisk vinproduktion, som champagne, portvin, mv. Det er fantastiske vine med dyb, intens frugtsmag.
 

Hos Walter anbefaler:

  • Rheum: Mousserende rabarbervin med økologiske svendborgrabarber. Vinen er fremstillet efter samme metoder som champagne. Den er frisk, syrlig og helt tør. Det er en let vin med 9% alkohol, hvilket gør den velegnet som apéritif.
  • Prunus Nigra: Portvin-lignende forstærket vin med 18% alkohol fremstillet af sorte kirsebær. Det er en kraftfuld vin fuld af tanniner. Prunus Nigra er perfekt til desserter - Ikke mindst til julens ris à l'amande!
  • Ribes Ruby: Denne portvinsagtige solbærvin med 15% alkohol er smagt til med økologisk rørsukker og æble-eau-de-vie. Vinen er baseret på danske Ben Alder-solbær, som efter sigende skulle være nogle af de bedste i verden. Ribes Ruby er ikke for sød, men snarere frisk, syrlig og tanninholdig. 
  • Pyrus Communis: Pærespiritus med 40% alkohol baseret på kryokoncentreret pæremost. Sødmefuld og med en intens eftersmag af pære. Styrke og sødme gør den til den perfekte avec - Måske en original gaveide?
  • Prunus Rosa: Blommevin med 16% alkohol. Fire skønne blå blommesorter dyrket i Danmark er med i denne vin med intens blommesmag og fin syrebalance. En skøn vin til apéritif, ost eller dessert.
Frugtvine fra Cold Hand Winery, Danmark
Hos Walter | CVR: 40238875 | Stockflethsvej 13, 8400 Ebeltoft  | Tlf.: 23 36 43 31