Om Hos Walter / Hos Walter er flyttet på havnen i 2017

Hos Walter er flyttet på havnen i 2017

Hos Walter er flyttet til havnen i 2017

(pressemeddelelse)
 
Hos Walter på ny adresse i Ebeltoft
Karina og Kristian Busk flytter vin- og delikatesseforretningen Hos Walter ned til Stockflethsvej på havnen i Ebeltoft i løbet af sommeren.
 
Foto: Lone Bolther Rubin
 

Ny og større butik giver mere plads til kunderne og flere parkeringspladser

Det er en yderst velkonsolideret delikatesseforretning, der flytter ind på havnen i Ebeltoft i løbet af sommeren. Hos Walter, der har haft adresse i gågaden siden 1991, rykker ind i det tidligere autoværksted på Stockflethsvej lige over for Trip Trap.
"Vi stiger i graderne. Butikken på Nørrebakke rummede før et cykelværksted, nu rykker vi ind i et autoværksted," griner indehaverne Karina og Kristian Busk.


Plads til kunderne

Det bliver dog ikke til at se, at der har været autoværksted. Kristian lover, at atmosfæren i den nye butik vil være mindst lige så hyggelig og intim, som i den gamle. Men der bliver bedre plads til kunderne, så ingen behøver at bakke ud af butikken en lørdag formiddag på grund af trafikprop.
"Vi har brug for mere plads til at ekspedere kunderne i spidsbelastninger. Vi oplever jævnligt, at folk næsten ikke kan komme ind i butikken her og vender om, før de har købt noget, og det er klart en af grundene til, at vi gerne vil flytte. Mere plads vil også gøre det muligt at præsentere varerne bedre," siger Kristian Busk.
Den nuværende butik og café har 200 kvm, mens den nye butik får 300 kvm. Det er planen, at vinbaren fremover bliver integreret i butikken. Der er fleksible muligheder for udvidelse eller eventuelt indrette de udendørs arealer til gårdhave eller lignende.Parkering foran døren

Parkeringsmulighederne er en anden god grund til at flytte. Flere kunder har været frustrerede over, at det er så vanskeligt at komme til at parkere tæt på butikken. Nu får Hos Walter 5-6 parkeringspladser lige uden for døren.
Den nye butik giver ikke kun lettere adgang for kunderne. Det bliver også lettere for Kristian og Karina at modtage varer. I dag skal vin, ost, spiritus og andre delikatesser bæres ind i butikken ude fra Nørrebakke, slæbes op ad trapper og kantes forbi de tætpakkede hylder. Og det er ikke småting, de bærer på. Indehaverne håndterer mere end 100.000 flasker om året.
Fremover vil det kunne leveres ved bagindgangen på paller og behøver ikke at blive håndteret, før de skal sættes på hylderne. Det giver et bedre arbejdsmiljø både for Kristian og Karina og for deres medarbejdere.Bedre priser og større udvalg

Desuden vil det give bedre priser og større udvalg. Der bliver nemlig plads til flere varer, så de kan bestille større partier ad gangen.
"Vi vil helt sikkert komme til at lave flere seks-styks-tilbud, og vi kan få gang i mere egen import," lover Kristian Busk, der også nemmere vil kunne tage store partier spiritus hjem til bedre priser.
Han er lidt nervøs for at miste omsætning ved at flytte væk fra den gode placering på gågaden.
"Men jeg er tit kørt omkring havnen på vej hjem om lørdagen, og der er der altså også mennesker. Jeg tror, de fleste turister runder havnen, når de har været oppe i byen. Desuden håber vi, at de lokale stamkunder og erhvervskunder fortsat vil bakke os op og tage deres gæster med ind i vores butik," forklarer han.
Endnu mere liv på havnen
Han glæder sig også til at bidrage til miljøet på havnen.
"Der er helt sikkert en synergi mellem tøj, glas, fisk, glaskunst, restauranter og delikatesser. Vi vil være med til at skabe mere trafik - forhåbentlig også til de andre butikker," vurderer Kristian.
Karina og Kristian overtager lejemålet på havnen 1. juni, men de kender endnu ikke indflytningsdatoen. Til gengæld ved de, at de sommeren over vil drive butik både fra havnen og fra gågaden.
"Vi får en overgangsperiode, hvor vi stille og roligt vil rykke flere og flere aktiviteter ned på havnen. Det er der selvfølgelig nogle udfordringer med, men det skal nok gå," siger Kristian.
I mellemtiden håber han, at ejeren af Nørrebakke 8 vil finde nye lejere, som kan bruge noget af den indretning, som Hos Walter har skabt med blandt andet køkkenfaciliteter.
"Nørrebakke har altid været en god adresse for os, og det vil også blive en god adresse for andre. Vi må bare erkende, at rammerne ikke længere gav os mulighed for at udvikle butikken," siger Kristian.

Hos Walter | CVR: 40238875 | Stockflethsvej 13, 8400 Ebeltoft  | Tlf.: 23 36 43 31