Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Champagne, crémant, prosecco, spumante, cava... 

Kun når en vin kommer fra området Champagne, og den er fremstillet efter helt bestemte metoder - må den kaldes Champagne!

Dette er forskellen på Champagne og andre mousserende vine. Derfor er der ikke altid tale om en stor kvalitetsforskel mellem "rigtig" champagne og mousserende vin, selvom de fleste producenter i Champagne-området gerne går ekstra langt for at sikre kvaliteten og opretholde det velfortjente luksusry Champagne har haft i århundreder.

Alt efter hvor i verden den mousserende vin kommer fra, kan man støde på navne som:

  • Cava
  • Asti
  • Prosecco
  • Crémant

Vi har dem selvfølgelig alle Hos Walter...

Kend din mousserende vin?

Crémant

Crémant er fremstillet efter samme metode som Champagne, hvilket giver et højt indhold af kulsyre. De to mest kendte typer Crémant er Crémant d'Alsace, baseret på druetyperne chardonnay, pinot blanc og auxerrois, og Crémant de Bourgogne, som kan bestå af en lang række druer: Gamay, pinot gris, pinot noir, aligoté, chardonnay, melon, pinot blanc og sacy.

Cava

Cava, den spanske pendant, fremstilles også med champagnemetoder, men druesortene adskiller sig, idet der oftest anvendes Macabeo-, Parellada- og Xareldruer.

Prosecco

Prosecco produceres efter den italienske metode charmat, som også anvendes til Asti. Fermentationen, og dermed boblerne, opstår i ståltanke, hvorefter vinen hældes på flasker. Dette er en billigere fremgangsmåde, hvilket forklarer at de italienske mousserende vine ofte er mere prisvenlige. Prosecco er baseret på Gleradruer, men der kan være op til 15% andre druer.

Asti

Asti er lavet af 100% moscato bianco-druer, som giver den karakteristiske søde smag. Asti har en lavere alkoholprocent end de andre vine, højst 12%

Hvilken Mousserende vin skal jeg vælge?

Kom ind og få en snak om hvilken mousserende vin der passer bedst til formålet - eller ring til os på telefon 86 34 43 31

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os