Velkommen til en verden af vin!
Hos Walter gør vi ekstra meget ud af, at finde den vin du leder efter - til dig selv eller til den, du gerne vil give vinen. Vi har vine fra de fleste steder i verden, både alle de traditionelle steder og fra så exotiske steder som Mexico, Equador og Danmark.
Med mere end 700 varianter af vin på lager, har vi et bredt udvalg, hvor selv den mest kræsne gane kan tilfredsstilles. Hyldepladsen er trang, for vi har skabt en plads til både bestsellere og meget specielle vine.
VI har selv sammensat vores store vinsortiment, og hvert indkøb har en historie. Nogle vine importerer vi selv, andre indkøber vi i samarbejde med store vinkæder i Danmark: Vi skyr ingen midler, når vi vil have en vin på vores hylder.
Udvalget er stort i både smag og prisniveau og rummer stærke mærker som f.eks.: Dog Point, Zenato, L.A.Cetto, Veen Wouden, Jasper Hill, Errazuriz, Kopke, Nigl, Petrus
Vinens historie
189 mio. liter vin! Så meget blev der drukket i 2010 alene i Danmark. De af dem der kom fra Hos Walter, var helt sikkert af udsøgt kvalitet og nøje udvalgt.
Hos Walter rådgiver vi dig gerne, når du skal købe vin. Hver vin har sin historie, men de har alle fælles rødder, der er lige så gamle som menneskeheden. Her får du historien i ultra kort udgave - Så kan du blære dig lidt, næste gang du drikker vin i godt selskab...
Den vilde vinstok og de første vinbønder. Vinstokken som vild plante har fandtes før menneskeheden, og man mener, at druer allerede blev brugt til at lave vin af i bondestenalderen. Arkæologiske fund har vist, at vin blev produceret i mængder, der antyder, at det var en handelsvare allerede dengang. Specialister i stenalderbotanik har endda fastslået, at druerne var af samme art, som dem man bruger til nogle af vor tids bedste vine.
Vinen indtager verden.
De første, der dyrkede vinstokke i stor stil var ægypterne og fønikerne omkring år 3000 fvt., selvom der findes tidligere fund fra Georgien. Tusind år senere bragte grækerne vindyrkningen til Europa, hvor de både fremstillede hvid-, rød- og rosévine. Da romerne begyndte at indføre vinfremstilling i alle deres erobrede provinser tog produktionen (og forbruget) af vin for alvor fart. Vindyrkning var almindeligt overalt hvor klimaet tillod det hele vejen op i middelalderen, inkl. i Storbritannien. I det antikke grækenland og i Rom havde det været kutyme at blande vin op med vand og krydderier, hvorimod gallerne (i det nuværende Frankrig, bla.) drak vinen ren.
Siden må vin siges at have gået sin sejrsgang gennem hele verden, og vinproduktion vil formodentlig fortsætte gennem hele menneskehedens historie.
Vidste du det? Vin bliver rød ved at skallerne gærer med sammen med saften, hvorimod hvidvin er ren druesaft, der er gæret. I antikken og middelalderen var den mest almindelige vin hvidvin eller meget lys vin, selvom man kendte til teknikken bag den mere omkostningsfulde fremstilling af rødvin meget tidligt.
Læs meget mere om de forskellige typer vin, hvordan de skal drikkes og til hvilke typer mad ved at klikke i menuen nedenfor.