Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Leder du efter en bestemt specialspiritus?

Som specialist i spiritus fører vi et stort og bredt udvalg af mange forskellige sorter, tapninger og typer. Herunder kan bla. nævnes:

 • Bitter
 • Brændevin
 • Likør
 • Gin
 • Vodka
 • Sambuka
 • Pastis
 • Ouzo
 • Amaro
 • Absinth
 • Brandy
 • Grappa
 • Calvados

Har du eventuelle spørgsmål eller forespørgsler vedr. spiritus, er du altid meget velkommen til at kigge forbi butikken eller kontakte os her.

Spiritus er en yndet gave og vi pakker naturligvis det hele flot ind. 

Calvados fra Christian Drouin

Et familieforetagende og den første prestigecalvados

Christian Drouin ledte i 1960'erne efter en måde at få anvendt de mange æbler, han høstede på sin nyopkøbte gård i Normandiet. Æbler var i meget lav kurs, og på de fleste gårde fremstillede man cider, som en lokal spritmager med et transportabelt destillationsapparat rejste rundt og lavede til calvados. Denne lærte Christian Drouin sine metoder, men i tyve år nøjedes Christian Drouin med at fremstille og oplagre sin calvados på fade på gården.

Det var Christian Drouins søn, der førte drømmen om at udnytte sin faders calvados kommercielt ud i livet. Han stod nemlig med en kælder fuld af årgangscalvados. Drømmen stødte dog på forhindringer, idet calvados, selvom man havde fremstillet det i 400 år og drikken var vidt udbredt i Nordfrankrig og omegn, ikke anså calvados som fint nok til at blive behandlet med den respekt, et årgangsprodukt fortjener. Christian Drouin jr. havde en drøm om at bringe calvados ind i de bedste Michelinbelønnede restauranter.

Calvados som gourmetoplevelse

Christian Drouin Calvados fremstilles af 30 forskellige æblesorter, og det hele foregår på den gamle æblegård Coeur de Lion. Den skønne calvados fremstilles på vildgær og lagres på en kombination af 100 år gamle egetræsfade og ståltanke. Det gamle destilleringsudstyr anvendes stadig, suppleret med to nye sæt. 

Sådan skal Calvados drikkes:

Den klassiske måde at nyde calvados på

Calvados nydes traditionelt som "digéstif" (eller avec på godt dansk) altså som afslutning på et godt måltid. Calvados skal ikke slynges rundt i glasset men langsomt vendes rundt, så væsken lægger sig op ad glassets sider. Når de sidste dråber igen er løbet ned til resten af calvadosen kan man begynde langsomt at nyde de varmende parfumerede dråber.

Den nyeste trend

Den seneste trend indenfor calvados består i at drikke den som apéritif, altså før måltidet som en velkomstdrink. Det kan enten være i selskab med et par isterninger eller som cocktail med tonicvand eller ginger ale. Du skal regne med at bruge 1/10 calvados og 9/10 soft drink.

Hvordan udtales Calvados?

Calvados er et af de få franske ord, der slutter på et udtalt s - I modsætning til for eksempel tournedos. For begge ord gælder det dog, at trykket skal ligge på den sidste stavelse.

Hos Walter anbefaler:

 • Christian Drouin Pays d'Auge Millésimé: Pays d'Auge er en egn i Normandiet, men at en Calvados kalder sig "Pays d'Auge" betyder meget mere end det, at den er fremstillet et specielt sted. Alle æblerne skal være høstet i Pays d'Auge, og destillationen skal foregå ved en dobbelt brænding. Endelig skal den godkendes af en komité, der undersøger calvadosen både ved smagning og kemisk analyse.
 • AOC 1964: Tanninholdig calvados med lette noter af mandler og øl. At den er AOC betyder at en fransk instans har godkendt Calvadosens herkomst, og at den lever op til nogle kvalitetskrav, der gør den repræsentativ for sin egn.
 • Hors d'âge: Lagret i ca. 15 år. Christian Drouin calvados Hors d'âge har fået en lang række franske og internationale priser. Den har en krydret smag og leder tankerne hen på træ. Den skulle efter sigende være perfekt til en god cigar.

Lodvig Snaps - En Ebeltofthistorie

Historien om Lodvig fra Ebeltoft har fået sin egen snaps.

Souvenir fra Ebeltoft Lodvig snaps. 

Lodvig snapsen er inspireret af en gammel historie fra Ebeltoft, hvor en ung pige i huset hos den daværende byfoged blev fanget i en kompromitterende situation med apotekerens lærling. De fik en dom på nogle få dages fængsel, hvilket allerede i datiden (1905) af almenheden blev opfattet som en usædvanligt hård straf. Denne historie blev baggrund for en revyvise om "Katrine og Lodvig" af Chr. Schrøder, der hurtigt blev populær helt ind til Århus, og stillede beboerne i "Ævletoft" i et noget pinligt lys…

Som en slags revanche kan du købe en Lodvig Snaps her hos Walter. Den er der i hvert fald intet pinligt over...

Sælger Hos Walter nu shots?!? 

Vi havde svoret, at vi aldrig ville sælge shots Hos Walter. Spiritus der bare skal bankes ned uden at smage ordentligt på det, går imod alle vores principper om nydelse…. MEN:

Lakridsshots fra Pure shots i Århus blev undtagelsen, der bekræfter reglen. Pure shots er shots der kan - Skal! - nydes. 

Lakridsshotsene er nemlig baseret på fint destilleret vodka og kraftig lakridsekstrakt af ægte lakridsrod tilsat salmiaksalt. Derfor smager pure shots af ægte, ren lakrids og har en smag, der fylder i bevidstheden længe efter at shotglasset er tømt. 

Tag dig tid til et shot!

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os