Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Gin: Fra genever til London Dry.

Gin hed oprindelig genever efter det franske ord for enebær, og var en kraftig, maltagtig og sødlig drik fra Holland. Da den hollandske kong William besteg den engelske trone i 1672, tog han Genever med til England, hvor den blev meget populær. Genever blev uddelt til hæren, og blev gradvist en af de mest almindelige drikkevarer i England, da afgifterne på engelsk produceret spiritus blev sænket i forhold til importerede produkter som Cognac og Calvados.

Gradvist blev genever til gin i folkemunde, og smagen ændredes: Den blev mere klar og tør - Deraf London Dry Gin.

Skal din gin drikkes med eller uden tonic? - Og hvilken tonic er den bedste?

I dag har gin fået en fantastisk renæssance i Danmark, og Hos Walter er vi ikke alene eksperter i gin, men også i spændende tonicvand. Kristian kender det bedste match, og rådgiver gerne, så spørg endelig.

Tranquebar Colonial Gin. En gin fra Danmark, Holland og Indien

I 1616 oprettede Jan de Willum og Herman Rosenkantz, begge hollændere bosat i Danmark, det Ostindiske Handelskompagni. Målet var at fragte de attraktive varer fra Indien til Danmark, og dertil skulle man bruge en base - En koloni - i Indien. I 1618 rejste Rigsadmiral Ove Gjedde ud med en flåde på fem skibe, året efter anløb de ved det kommende Tranquebar, en kystby, som Ove Gjedde erhvervede for den nette pris af tolv kanoner. 

I lidt over 200 år styrede danskerne Tranquebar og importerede via denne havn krydderier, te, tekstiler mm.

Ideen til Tranquebar Colonial Gin

Jan de Willums familie i Holland producerede genever, og da det Ostindiske Kompagni var en realitet, så han potentialet i de spændende nye krydderier, der blev importeret. Tranquebar Colonial Gin er produceret i Holland efter de Willums originale opskrift. 

En varm og krydret gin

Tranquebar Colonial gin har sin karakteristiske smag fra den unikke krydderiblanding i Jan de Willums gamle opskrift, som både indeholder darjeelingte, kanel, muskatnød og kardemomme. Disse smagsnuancer går fantastisk i spænd med den klassiske ginopskrift på enebær, citron- og appelsinskal og angelikarod.

Hver flaske er nummereret og årgangen er angivet. 

Med Tranquebar Colonial Gin drikker du et stykke danmarkshistorie, men du må også gerne nøjes med at nyde!

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os