Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Vi har kun den bedste indenfor konfekture, chokolade, lakrids, honning, vanille m.m..

Som ved alle vores andre specialiteter går vi efter den bedste kvalitet blandt det ypperste, hvorfor det er de lækre chokolademærker Summerbird, Valrhona og Woodshade, vi har på hylderne.

Både økologi og bæredygtighed er udover velsmag nøgleordene, når vi vælger det bedste af det bedste til chokoladekenderen. 

Summerbird Organic

Vi bestræber os på hele tiden at have hele sortimentet fra Summerbird, inkl. de altid friske flødeboller med marcipanbund og tyk, tyk chokoladeovertræk...

Sortimentet favner bredt og indeholder blandt meget andet også de lækre spanske mandler overtrukket med alt fra lakrids til cacaopulver.

Summerbird gør meget ud af højtiderne, hvorfor vi også både har påskeæg og julekalenderen. Af råvarer fra Summerbird kan vi nævne råmarcipanen og den lækre nougat, for til sidst at slutte af med luksussmørepålægget. Kræs for kendere...

Prøv også den populære Summerbird Organic is, som er en økologisk chokoladeispind dyppet i mørk eller hvid Summerbirdchokolade og drysset med hasselnødder og hindbær eller lakrids.

Nøje udvalgt chokolade

Den økologiske chokolade er nøje udvalgt efter terroir, sort og behandling, og omgives med den ypperste respekt hos Summerbird. Derfor får den kun selskab af de bedste råvarer, såsom økologiske mandler og nødder fra Spanien og Italien, økologisk mælk fra køer på græs og økologiske æg fra høner opdrættet under forhold med fokus på dyrevelfærd.

Hos Walter anbefaler:

Alle Summerbirds chokolader er helt fantastiske, men her er nogle specialiteter, vi synes du skylder dig selv at smage:

  • Amber 36%: Denne hvide chokolade er ikke helt almindelig. Den er nemlig karamelliseret, hvilket giver en smag, der leder tankerne hen på crème brûlée. Chokoladen har en kompleks smag, der både er sød, let bitter og cremet. Amber 36% vandt guldmedalje i Europa ved International Chocolate Awards i 2015.
  • Chocolate Spread: med hasselnødder fra Piemonte og mørk chokolade med 61% kakaotørstof fra Peru. Lækkert cremet smørepålæg med naturlige råvarer og skøn, dyb smag. Chocolate Spread vandt guldmedalje i Skandinavien ved International Chocolate Awards i 2014.
  • Licorice mandler: Mandler med hvid chokolade 36% og lakrids. De økologiske mandler kommer fra Spanien og Italien, og anses for at være verdens bedste med deres høje olieindhold og intense aroma. Mandlen er ristet, hvorpå den har fået et overtræk af hvid chokolade og et tyndt lag af lakridspulver. Mandlens intense bitterhed går utroligt godt i soænd med lakridsens klangfulde sødme.
  • Sparkling Summerbird: Hvad skal man drikke til god chokolade? Sparkling Summerbird er en mousserende drik lavet på kamille, hvid te, hvidvin, citronsaft og vanilje. Med en alkoholprocent på 4%, er Sparkling Summerbird perfekt til livets lettere stunder: Brunch, apéritif, dessert… Nydes afkølet til ca. 5ºC.
  • Om sommeren kan vi anbefale Summerbirds is med chokolade eller lakrids: Økologisk ispind formet som en sommerfugl og dyppet i et tykt lag chokolade med drys. Vælg mellem chokoladeis med mørk chokolade og piemonte hasselnødder og hindbær eller lakridsis med hvid chokolade og lakridspulver.
  • Endelig skal man ikke gå glip af de friske Grand Cru flødeboller med mørk chokolade fra Peru med 61% kakaotørstof, vaniljeskum og marcipan. Vaniljeskummet er fremstillet med friske, økologiske æg og indeholder ingen tilsætningsstoffer. De flødeboller du køber i Hos Walter er altid friske, da de har en kort holdbarhed.

Valrhona

Valrhonas franske chokolade fås både som fyldte chokolader og plader af lækker uimodståelig chokolade.Vi fører også råmaterialer fra Valrhona som tykke chokoladeplader i både hvid, mørk, og lys chokolade, samt marcipan som både kan bruges til bagning og desserter.

Er det den varme chokoladedrik der trækker kan vi tilbyde chokoladepulver til selv at lave cacao af, men vi fører også den færdigblandende chokoladedrik, som virkelig er en cacao, der er værd at servere.

Den helt rigtige chokoladesmag er en videnskab

Valrhona har fremstillet exceptionel fransk chokolade siden 1922, og har ophøjet sensorisk ekspertise, som er dybdegående kendskab til påvirkningen af alle menneskets fem sanser, til en videnskab, som Valrhonas chokoladeudviklere er højtuddannede i. 

Valrhona udvikler chokolader baseret på deres cru, dvs. deres oprindelse, og udvikler smagsprofiler, så deres chokolader altid er genkendelige og smagen er stabil år efter år. Derfor er Valrhona uundværlig for både den professionelle kok og den ambitiøse amatørkok.

Hos Walter anbefaler:

Chokoladenørden kan fortabe sig helt i de mange smagsnuancer i Valrhonas mange mørke, lyse og hvide chokolader, men hvis du leder efter et godt sted at på din rejse ind i chokoladens verden, har vi her nogle forslag:

  • Noir Guanaja, 70%: En meget populær mørk chokolade skabt i 1986. Guanaja viser dig en verden af nuancer indenfor bitterhed, samtidig med at den er rund og fyldig. En meget elegant chokolade.
  • Noir Andoa 70%: Fremstillet af kakaobønner fra Peru siden 2009. Andoa var den første af Valrhonas chokolader, der både er faitradecertificeret og økologisk.
  • Noir caraïbe 66%: Mørk chokolade med små stykker af hasselnødder. Selve chokoladen har smagsnuancer af tørrede figner og rosiner som smager fantastisk sammen med de ristede hasselnødder.
  • Noir Manjari orange 64%: Mørk chokolade med syltede appelsinskaller, der passer perfekt til manjaris syrlige og frugtagtige karakter.
  • Kakaopulver fra Valrhona: 100% kakaopulver til at lave den mest fantastiske kop kakao i Valrhonas kvalitet - Eller måske skal den indgå i din næste kage eller konfekt? Smagen er kraftfuld og helt perfekt til chokoladeelskere i alle aldre.
  • Trøfler i gaveæske: Tre slags trøfler med tre af Valrhonas mest kendte chokolader: Mørk Guanaja, lys Tanariva og hvid Dulcey. Sidstnævnte er en såkaldt blond chokolade med smagsnuancer af kiks. Dulceytrøflen er fyldt med praliné på 70% Valenciamandler, de to andre med ganache.

AMMA

Hvis du helst vil have det reneste af det rene, når du spiser chokolade, skal du gå efter AMMA.

AMMAs chokolade kommer fra Brasilien og er dyrket med stort hensyn til bæredgtighed. Det betyder at regnskoven bevares, og at du får en ren, økologisk chokolade.

Ren økologi og beskyttelse af regnskoven

Hvis du helst vil have det reneste af det rene, når du spiser chokolade, skal du gå efter AMMA. AMMAs chokolade kommer fra Brasilien og er dyrket med stort hensyn til bæredgtighed. Det betyder at regnskoven bevares, og at du får en ren, økologisk chokolade. 

Derfor fås AMMA heller ikke som mælkechokolade: Store arealer af regnskoven i Brasilien ryddes til kvægbrug, og det ville være for stort et paradoks at dyrke bæredygtig chokolade for derefter at tilsætte mælk.

Det betyder at chokoladen fra AMMA er vegansk, og fri for allergener som laktose, nødder og gluten. Med andre ord får du her den reneste chokoladeoplevelse med den reneste samvittighed!

Hos Walter anbefaler:

  • AMMA 100%: Den reneste rene af de rene AMMAchokolader må være AMMA 100%, som kun består af kakaobestanddele. Det betyder at denne chokolade er sukkerfri, men den afbalancerede smag gør, at den ikke føles tør eller alt for bitter. Du får en dyb, intens chokoladeoplevelse som man ellers kun kan drømme om.
  • AMMA 85%: Denne chokolade er også meget rig på kakao, og indeholder mange tanniner, som er et af de sunde antioxidanter, som også findes i rødvin. AMMA 85% er en af vores meget populære chokolader.
  • Økologiske kakaonibs: Kakaonibs fremstilles af rene kakaobønner, der fermenteres, ristes, afskalles og hakkes. Også her er der altså tale om et rent naturprodukt lavet af 100% økologisk kakao, som er meget rigt på antioxidanter. Kakaonibs er perfekte i smoothies, desserter, som snack eller topping.

Woodshade Organics og Egens

Woodshade Organics er en lokal økologisk producent beligende lokalt på Mols, også kendt som Mølle Skovly chokolade. Woodshade laver bl.a. chokolade, marcipan, vingummi, lakrids og økologisk marmelade fra egen farm i Mozambique, Afrika.

Udover Summerbird, Valrhona og Woodshade har vi også andre lækre chokolader som f.eks. Eliza chokolade fra Aarhus, Gudruns belgiske fyldte chokolader.

Egens Chokolade

Egens overgaard leverer også en fremragende chokolade. Læs meget mere om Egens Chokolade under lokale produkter.

Lakrids fra Lakritsafabriken

Lakritsfabriken i Ramlösa

Helt naturlig lakrids overtrukket med chokolade fra Valrhona

Chocolate Glazed Licorice Sticks er 100% naturlig lakrids uden gluten og gelatine overtrukket med chokolade fra Valrhona. Lakritsfabriken laver Sveriges første glutenfrie premiumlakrids. Den fremstilles på ren lakridspulver blandet med sukker, sirup og rismel. Saltlakridsen er desuden tilsat salmiak. Både sød- og saltlakrids har en lækker blød konsistens, som kun kan opnås med enkle, rene råvarer. 

Hos Walter anbefaler:

  • Licorice granules: Sød lakridsstang overtrukket med lys chokolade fra Valrhona og drysset med lakridsgranulat. Den søde lakrids og den cremede lyse chokolade går op i en højere enhed af sødme, som modspilles af lakridsgranulaterne.
  • Chili flakes: Salt lakrids og mørk chokolade fra Valrhona drysset med chiliflager. Chiliens sødme og bid gør den til en velegnet partner til salmiaklakridsen, og bitterhed og fylde fra den mørke chokolade

Lakritskungen

Lakritskungen er Lakritsfabrikens datterselskab, der laver kvalitetslakridser i et mere slikagtigt format. Også lakritskungens produkter er gluten- og gelatinefri, og fås i både en salt og en sød udgave: Salta riksdaler og Søta kanoner. 

Helt honning

Helt honning er produceret i Midtjylland, og kommer fra små, bæredygtige biavl. Anthony Lee, der står bag Helt honning, er dybt dedikeret til sine produkter og finder de reneste og naturligste ingredienser til fremstillingen af hans honningvarianter.

Hver variant er en lille kreation af honning tilsat smag af råvarer i høj kvalitet og indpakket i en smukt designet, farvestrålende krukke.

Hos Walter anbefaler

  • Honning med ingefær: En klassisk kombination når man er forkølet, men også bare simpelt hen en fantastisk smag med noter af træ, menthol og citrus
  • Honning med lakrids: Lige noget for den helt store lakridselsker! Honningen bliver næsten som slik, men er stadigvæk naturlig og ren som alle Helts honningsorter
  • Honning med chili: Perfekt i det salte køkken som marinade eller til basting, hvor emnet dryppes med regelmæssige mellemrum under tilberedningen.
  • Honning med havtorn: Havtornens citrusagtige syrlighed og honningens sødme er en perfekt kombination.
SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os