Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Et af vore specialer er rom og rombaseret spiritus

Vi kan derfor tilbyde dig et fint udvalg i gl. rom, der spænder så vidt som fra AH Riise til vores egne aftapninger.

Søger du det ypperste, har vi flere specialaftapninger, kom ned i butikken og få en snak.

Vi har altid en flaske rom/rombaseret åben i butikken, som du er meget velkommen til at smage.

En lov fra 2019 med gennemslagskraft i maj 2021, betyder bl.a. at rom tilsat mere end 20gr. sukker pr. liter ikke må hedde rom. Så det der hed rom engang, hedder måske rombaseret eller blot spiritus i dag. Hvis man kigger på rommens historie, virker det lidt som et fejlskud, da man tilsatte sin rom sukker, krydderier, frugt og sikkert meget andet, for at dække over den grimme smag af fusel. Men sig du blot rom til os, så ved vi hvad du mener. Men siger vi rom på det forkerte tidspunkt, får vi en løftet pegefinger.   


Fregatten Jylland rombaseret

En drik basseret på rom med masser af historie. Smag på livet på Fregatten Jylland i 1800-tallet og vær med til at bevare Fregatten til eftertiden.

I 1886 stævnede Fregatten Jylland ud på sit sidste togt. Turen gik til de Dansk-Vestindiske øer (de nuværende Virgin Islands), og var det femte togt i alt til denne del af verden. 

På øen Skt. Thomas boede en apoteker ved navn Albert Heinrich Riise. Han fremstillede, udover diverse former for medicin, også rom efter egen opskrift, som han leverede til den danske flåde, når de anløb ved Skt. Thomas.

Romproducenten A.H. Riise laver rom efter Apotekerens egne gamle opskrift, som han udviklede gennem forsøg med de planter, han samlede rundt omkring på de Dansk-Vestindiske øer. 

Fregatten Jylland er altså en autentisk rombasseret drik som den, de søfarende i 1800-tallet kunne hjembringe fra Skt. Thomas. 

Når du køber en flaske Fregatten Jylland Danish Navy  støtter du bevaringen af Fregatten Jylland med et mindre beløb. 

Fregatten Jylland er skabt i et samarbejde mellem Fregatten Jylland, A.H. Riise, Mac Y spiritus og Hos Walter.

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os