Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Grøn, hvid og sort te.

Hvilken farve har din yndligste?

Uanset om du elsker den klassiske sorte te, eller om du søger kilden til sundhed og velvære i den grønne te, har vi spændende smagsoplevelser i Hos Walters sortiment. 

Har du prøvet en frisk hvid te? Eller er du måske en af de mange, der ikke kan leve uden en daglig matchapause, og ikke rejser uden sit bambusris? 

Kom ind i butikken og find din favorit. I mellemtiden kan du læse lidt mere om te her på siden.

Matcha:

Matcha er teoplevelsen fra Japan. Matcha er lavet af de mest delikate dele af topskuddene fra tebusken, og har den mest intense grønne farve. 

Brygningen af matchate er, som den japanske teceremoni, en ren øvelse i mindfulness, når du med stor koncentration doserer det lysende grønne pulver i din smukkeste skål, hælder vand på, som ikke må overstige 80ºC, og nænsomt pisker massen skummende med et bambusris beregnet til formålet.

Derudover kan matcha bruges i mange opskrifter på desserter eller smoothies, hvor den friske grønne farve er lige så forførende som smagen.

Matcha er meget rig på antioxidanter og aminosyrer. Dt skyldes på den ene side dyrkningsmetoden, hvor tebuskene dækkes til de sidste uger før høsten, dels matchateens natur: Når man drikker en kop matcha, består den nemlig af pulveriserede teblade og vand - I modsætning til en almindelig kop grøn te, hvor tebladene smides ud.

Matcha giver dig energi, samtidig med at ritualet omkring brygningen giver et pusterum, der lukker hverdagens stress ude. Når du nyder en kop matcha, giver det næring til krop og sjæl.

Hos Walter anbefaler:

Den japanske fra Kissa, som allierer det autentiske med det hypermoderne.

Chaplon, der dyrkes under strenge krav til både kvalitet og bæredygtighed på Sri Lanka og har den mest fantastiske smag.

Grøn te

Grøn te er blevet en populær drik på grund af dens sundhedsfremmende egenskaber. Grøn te er dog ikke kun sund, den er også lækker, særligt når den er af fremragende kvalitet og nøje udvalgt, som de varianter, vi har i butikken. 

Grøn te har gennemgået mindre bearbejdelse efter høsten end sort te: Den er kun let fermenteret og bladene bliver tørret, opvarmet og håndrullet. Dette bevarer en friskere smag end i den sorte te og sikrer det høje indhold af antioxidanter. 

Grøn te bevarer bedst sin smag, hvis den brygges på vand, der er opvarmet til 75ºC og trækker i 3-4 minutter. 

Hos Walter anbefaler:

Chaplons skønne blanding Fuldmåne, hvor den grønne te fra Sri Lanka er parfumeret med lime, citrongræs og kinesiske brombærblade.

Bjergblomst er en anden variant fra Chaplon, som både indeholder grøn og sort te, og som er parfumeret med blomster og citrus- og mangoolier.

Chaplon har desuden en blanding af hvid og grøn te, som er parfumeret med kvæde og tilsat tørrede æblestykker.

NUTE har også en fantastisk grøn te med smag af jordbær, kamille og mælkebøtterod.

Hvid te:

Hvid te er den mindst bearbejdede form for te, og dermed den te med størst indhold af antioxidanter. 

Hvid te fremstilles af teplantens spæde skud, som kun lige tørres. Da hvid te ikke er fermenteret, har den en frisk og mild smag. 

Hvid te er den lette og delikate te, og bliver helt fantastisk, hvis den brygges på vand opvarmet til 75ºC og trækker i 7-20 min.

Hos Walter anbefaler:

Hvis du har lyst til at lade dig forføre af den delikate hvide te, kan vi anbefale:

Hvid og grøn kvæde fra Chaplon med tørrede æblestykker og kvædeolie.

Nordic Night fra NUTE, som er hvid kinesisk te med smag af bla. citronmyrte og hvid kornblomst.

Sort te:

Sort te er den mest klassiske. Sort te findes i et utal af varianter, og den høje grad af bearbejdelse gør, at man virkelig kan smage, når der ligger et godt håndværk bag en sort te af høj kvalitet. 

Sort te er lavet af teblade, som efter høsten bliver tørret, rullet, fermenteret og ristet. 

Sort te skal brygges i lidt varmere vand end de andre typer, og bliver perfekt ved 90ºC med en trækketid på 3-4 minutter.

Hos Walter anbefaler:

Vil du have en god kop sort te med spændende smagsnuancer, kan vi anbefale:

Bjergblomst fra Chaplon, som også indeholder grøn te, og som er parfumeret med blomster og citrus- og mangoolier. Bjergblomst er lavet efter en klassisk opskrift opfundet i en tehandel i Paris.

Lemon Moon fra NUTE, med frisk smag af pink grapefrugt og lime.

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os