Aktuelle åbningstider kig menu ÅBNINGSTIDER 

Whiskyspecialist med bredt udvalg

Da whisky er et af vore specialer indenfor spiritus, har vi Hos Walter et bredt udvalg af single malt whisky, bestående af ca. 100 varianter og med mange forskellige aftapninger.

De forskellige huse spænder så vidt som fra:

  • Irland
  • Indien
  • Sverige
  • USA

Derudover er vi specialister i Ardberg whisky. 

Vi har altid en flaske whisky åben, så du er velkommen til at kigge forbi for en smagsprøve.

Vidste du forøvrigt, at...

Under lagringen af whiskyen trænger væske - herunder alkohol - ud gennem porerne i træfadene. Denne del som udgør op til 1 1/2 - 2 1/2% årligt, bliver betegnet angel´s share (englenes andel). Udtrykket stammer fra den franske cognac og armagnac-distrikter, hvorfra det har bredt sig til de whiskyproducerende områder

Tomatin

En blid og selvsikker highlander.

Tomatin laver Single Malt Whisky fra de skotske Highlands, men som de selv siger, har de en "soft side". Tomatin gør meget ud af at lave whisky, der er tilgængelig rent smagsmæssigt. De gør en dyd ud af, at man hverken behøver at være whiskynørd eller en barsk highlander for at nyde Tomatin.

Tilgængeligheden går igen i Tomatins anbefalinger, når det gælder serveringsforslag. Således påpeger de, at der ikke kun findes én korrekt måde at nyde en fantastisk single malt, men at man skal finde den servering, der er helt ens egen favorit. 

Du kan altså både nyde Tomatin ren, on the rocks, med et strejf af vand… eller hvorfor ikke i en cocktail?

Ingen smagsdommeri fra Tomatins side, for de ved, at deres whisky klarer sig godt, lige meget hvad. Den form for selvsikkerhed må komme af at være en ægte highlander!

BenRiach

Speyside Single Malt Whisky

BenRiach er såkaldt Speyside single malt whisky fra Spey-flodens bredder i den Nordøstlige del af Skotland. 

Historisk Whisky

Dette er en whisky, hvis historie er tæt knyttet til whiskyens historie i Skotland. Efter det blev grundlagt i 1898, nåede BenRiach-destilleriet nemlig kun at producere Whisky i to år, før en økonomisk krise indenfor whiskyhandlen, det såkaldte Pattinson Crash, tvang mange whiskydestillerier til at lukke

Et nyt gammelt destilleri

Ben Riach fungerede i mange år som maltfabrik for nabodestilleriet, noget vi her i Ebeltoft fint kan relatere til, indtil whiskyproduktionen blev genoptaget i 1965, hvor Skotsk Whisky havde fået renæssance. Dog begyndte Ben Riach først at fremstille whisky i eget navn efter destilleriet blev opkøbt af et uafhængigt konsortium i 2004. Hvis du synes Ben Riach er et relativt nyt navn på markedet, er dette forklaringen. Der ligger dog en over hundrede år gammel historie og savoir-faire bag BenRiach Single Malt.

BenRiach fremstiller stadig i dag sin egen bygmalt, hvoraf en del fremstilles efter den gammeldags metode, hvor malten opvarmes og tørres vha. varmen fra tørvebrænde, som giver en helt speciel røgsmag til den såkaldte peated malt whisky.  

Hos Walter har vi både Peated og non-peated whisky fra Ben Riach. 

SPECIALIST SERVICE

Faguddannet personale

MULIGHED FOR LEVERING

Oftest 2-3 dage, spørg os